lauantai 19. syyskuuta 2015

Banaani-suklaa"leipä"

Eräs suuresti ihailemani nainen tekee maailman herkullisimpia banaani-suklaamuffinsseja. (Ihailen hänessä kyllä paljon muutakin kuin leivontataitojansa!) Niistä inspiroituneena halusin itsekin kokeilla jotain saman tyylistä. Pienen googlailun jälkeen löysin muutamat 'Chocolate chip banana bread'-reseptit ja sovelsin niistä omani. Ihan alkuun täytyy todeta, että vaikka tämä herkku on olevinaan leipä ja paistetaan coolisti leipävuoassa, on kyse pikemminkin kakusta. Edes 'makea leipä' ei ole sopiva kuvaus tälle herkulle.

Tämäniltaisessa versiossa on käytetty leivinjauhetta, mutta suurimmassa osassa resepteistä on kohotusaineena sooda. Sitä ei sattunut löytymään meidän kaapeista, mutta ilmeisesti resepti toimii myös leivinjauheella. Kokeile toki soodalla jos sitä leivontakaapistasi löytyy! :)

Ainekset:
  • 200-250 g huoneenlämpöistä voita
  • 3,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4 mahdollisimman kypsään ikään ehtinyttä banaania
  • 1-2 rkl maitoa
  • 5 dl jauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta (tai ruokasoodaa)
  • 1 levy Fazerin sinistä (vähintään!)
Tee näin:
  1. Laita uuni lämpenemään 190-200 asteeseen.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  3. Lisää munat, muussatut banaanit ja maito. Äläkä pelästy vaikka taikina näyttää tässä vaiheessa aika ällöltä!
  4. Sekoita leivinjauhe/sooda jauhoihin ja lisää nämä taikinaan.
  5. Pilko suklaa ja lisää sekin vielä taikinaan .
  6. Kaada leipävuokaan, tyrkkää uuniin ja odottele herkun paistumista 35-45 minuuttia.
  7. Paistumisen jälkeen anna jäähtyä vähintään puoli tuntia. Maistuu myös erinomaiselta vaikka antaisi mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Tässä on käytetty vain yhtä tölkkiä per leipä.
En omista yhtäkään coolia leipävuokaa. Jaan taikinan sen sijaan kahteen maitotölkkiin joista on yksi sivu leikattu auki. Tölkkiä kannattaa lisäksi tukea toisella tölkillä, muuten reunat saattavat antaa liikaa periksi.  Maitotölkissä paistettuna tämä herkku on oiva vieminen sillä emännän/isännän ei tarvitse murehtia vuoan tiskaamisesta ja palauttamisesta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti